İSTANBUL AVUKATLAR BİRLİĞİ (İ.A.B.)

1 Eylül 2022 13:15

İSTANBUL AVUKATLAR BİRLİĞİ (İ.A.B.)

Hukukun Güler Yüzü

Diyalektik Aklı

Savunma Makamını Cesaretidir.

İstanbul Avukatlar Birliği (İ.A.B.)

Hukuk ve Savunma tarihin de toplumsal üretim İlişkileri içinde bir üst yapı kurumu olan savunma faaliyetinin hakikatin, hakkın, hukukun üstünlüğünü müdafaa etmek için bir özgürlük mücadelesi olduğunu tespit eder.

İstanbul Avukatlar Birliği (İ.A.B.)

Hukukun çalışma, emek, acı, direniş, başarı, barış ve özgürlük mücadelesi ile dolu tarihinin bilinciyle savunma faaliyetlerini sürdürür.

İstanbul Avukatlar Birliği (İ.A.B.)

Statik kanunlarla dinamik hayat arasında yorumda kaybolan boşluğun kanaatle doldurulmasının hüküm, hükmün adalet, adaletin vicdan olduğu bilinciyle faaliyetinde tarihde bireyin rolünün abartılmasını kabul etmez.

İstanbul Avukatlar Birliği (İ.A.B.)

Kanaatin, eğitim, eğitimin katılım, katılımın demokrasi ( justokrasi ) olduğu bilinciyle Eğitim ve Katılımı esas alır.

İstanbul Avukatlar Birliği (İ.A.B.)

Sözün özgül ağırlığının olmadığını, sözün kavrama dönüştüğünde maddi bir güç olduğu bilinciyle, maddedeki hareketin iç evrim ve istikametine uygun teori ve pratik faaliyetlerini iç iç sürdür.

İstanbul Avukatlar Birliği (İ.A.B.)

Hakikat ve Hukuk içindeki savunma faaliyetlerinde mutlak gerçeğe dayanak dokmatizme karşıdır. Diyalektik Görecellik ( İzafiyet) den taviz vermez.

İstanbul Avukatlar Birliği (İ.A.B.)

1.İstanbul Avukatlar Birliği avukatlık mesleğinin geleceğidir, ortak aklıdır, zihnidir.

2.Gücünü avukatların katılmasından, birliğinden ve dinamizminden alır.

3.İstanbul Avukatlar Birliği ayrımcı değil, birleştiricidir.

4.İstanbul Barosu’nun tüm üyelerinin haklarının savunmak için çalışır.

5.İstanbul Avukatlar Birliği, hukukun üstünlüğü, insan hakları, her alanda egemen demokrasiyi, herkesin sahip olduğu haklarını dil, din, ırk, mezhep ya da siyasi görüş farkı gözetmeksizin savunur.

6.İstanbul Avukatlar Birliği, kanunların statik, hayatın dinamik olduğunu bilir. Kanunlar ile hayat arasındaki boşluğun diyalektik yorumla doldurulduğu zaman adil bir kanaatin oluşacağına; bu kanaatin vicdanları rahatlatacağını düşünür.

7.Hukuka aykırılıklara karşı kesintisiz mücadele eder.

8.Avukatlık mesleği ile ilgili Etik Kurulu kurulacaktır.

9.Şeffaf bir baro olması için, Baro, Baro Kütüphanesi, Baro Bahçe, Baro Kültür Merkezi 24 saat tüm meslektaşlarımıza  açık olacaktır.

10.Yönetim Kurulu toplantıları isteyen herkesin katıldığı ve söz hakkı olduğu Baro Meclisi önünde yapılacaktır.

11.İstanbul Barosu’nda dijital dönüşüm gerçekleştirip, teknik altyapısı güncelleştirilecektir.

12.Mecliste yasa hazırlık çalışmalarını, kanunlaşma ve diğer mevzuat süreçlerine aktif olarak katılacaktır.

13İstanbul Avukatlar Birliği, İstanbul Barosu yönetim kurulunu üç ayda bir interaktif olarak meslektaşlarla faaliyetlerini paylaşacaktır. Bu paylaşımlarda her şey açık ve net olarak (kararlar, tutanaklar, satın almalar, kiralamalar, harcamalar, ihaleler ve ihale usulleri) meslektaşlarla paylaşılacaktır.

14.İstanbul Avukatlar Birliği, avukatların sorun yaşadıkları icra daireleri ve diğer adliye içindeki çalışma alanlarında avukatların yanında olacaktır.

15.İstanbul Avukatlar Birliği, siyasi düşünceleri nedeniyle tutuklu olan avukatların ziyaret ve ihtiyaçlarının karşılanması için bir komisyon kuracak ve İstanbul Barosu’na bağlı tutuklu avukatların yanında olacaktır.

16.İstanbul Avukatlar Birliği, adliye nöbeti komisyonları kuracaktır.

17.İstanbul Avukatlar Birliği, Dünya Avukatlar Birliği başta olmak üzere uluslararası ve yerli tüm barolar ile işbirliği içinde olacaktır.

17.İstanbul Avukatlar Birliği, 34 yaş altı avukatların Avrupa ve Dünya’nın değişik ülkelerinde değişim programlarına katılmasını sağlayacaktır.

18.İstanbul Avukatlar Birliği, baro binalarında avukatlar için sosyal ve kültür alanları oluşturacaktır.

19. İstanbul Avukatlar Birliği, bankalar ile anlaşmalar yaparak düşük faizli ve kolay ödemeli, esnek kredi alınma imkanı sağlayacaktır.

20.İstanbul Avukatlar Birliği, Staj Eğitim Merkezini yeniden yapılandıracaktır.

21.İstanbul Avukatlar Birliği, CMK ücretlerinin yarısının peşin ödenmesi için çalışacaktır.

22. İstanbul Avukatlar Birliği, Adalet Bakanlığı ve her yargı çevresindeki Baş Savcılıklar ile görüşerek otopark, asansör vb. hususlar başta olmak üzere avukatların aranması, avukatların kontrol edilmesi şeklindeki hukuka aykırı işlemlerin, Yargının diğer süjeleri olan Hakim ve Savcılar ile aynı koşullarda olmasını sağlayacaktır.

23. İstanbul Avukatlar Birliği, Ceza İnfaz Kurumlarında ve Kolluktaki avukat görüşme odalarının hukuka uygun olması sağlanacaktır.

24.İstanbul Avukatlar Birliği, engelli avukatların çalışma koşullarını düzenleyecektir.

25.İstanbul Avukatlar Birliği, Dünya’da ve Türkiye’de Evrensel Hukuk ve İnsan Hakları’nın korunması için mücadele edecektir.

26.İstanbul Avukatlar Birliği, avukatların mesleki, sosyal, ekonomik haklarını korumak için mücadele edecektir.

27 İstanbul Avukatlar Birliği, yeni avukatlardan 2 yıla kadar Baro aidat ödemesi almayacaktır.

28.İstanbul Avukatlar Birliği, stajyerlerin stajlarının son 6 ayında staj yaptıkları hukuk büroları tarafından sigortalanmalarının zorunlu olması için çalışmalar yürütecektir.

29 İstanbul Avukatlar Birliği, genç avukatların ücretlerini avukatlık mesleğinin onur ve haysiyetine uygun olacak seviyeye yükseltilmesi için mücadele edecektir.

30.İstanbul Avukatlar Birliği, avukatlardan kestikleri  makbuz karşılığı tahsil edilen KDV oranının azaltılması için çalışmalar yürütecektir.

31.İstanbul Avukatlar Birliği, CMK ücretlendirilmelerinin yükseltilmesi adına çalışmalar yürütecektir