KUTUPLAR – VI ULUSLARARASI BOYUTYLA ANTARTİKA ve ARKTİKA

21 Mayıs 2015 12:47

Em.Tuğamiral Türker Ertürk

Arktika konusundaki birinci oturumda konuşan   Hamburg Üniversitesi (Universität Hamburg ) İklim çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi Öğretim Üyesi ve Kutup Çalışmaları Uzmanı -   Integrated Climate Data Center ( ICDC )   Center for Earth System Research and Sustainability   Prof. Dr. Stefan Kern  Küresel Bakışla Kutup Çağı konulu konuşmasını yaptı.

GÜNCEL SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ’  KONULU KONFERANS, PANEL VE FORUM YAPILDI.

İKültür Merkezi konferans salonunda 10 Mayıs 2015 Pazar günü saat 12:10 da yapılan toplantının sunumu Dış İlişkiler Merkezi Üyesi Av. Pınar Özçelik tarafından yapıldı.

Toplantıda,, Dış İlişkiler Merkezi Başkanı Av.A.Metin Uracin, İngilizce yaptığı  açılış konuşmasında Kutuplarla ilgili uluslararası toplantının öneminim ‘güncel olanın geçici, klasik olanın kalıcı ‘ sözünde saklı olduğunu, dünyadaki çevre, iklim, temiz su kaynakları, buzullar, ısınma sorunlarının yanı sıra, askeri, ticari, sosyal,  fauna  ve flora hayatıyla ilgili olduğu, egemen ülkeler ve bloklar arasında sürdürülen çalışma ve mücadelelerin sesiz alanı olduğunun önemini belirtti. Av.A.Metin Uracin, 1982 tarihli Arjantin de imzalanan  Birleşmiş Milletler Uluslararası Deniz Hukuk Sözleşmesinin 136. ve 234.  Maddelerine de  dikkat çekerek başarılı bir toplantı olması diledi.

Prof. Dr. Dr. h.c. Marian Paschke, Kutuplar Hukuku   konulu konuşmasından sonra,    Hamburg Üniversitesi (Universität Hamburg)Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kutup Çalışmaları Uzmanı  Dr. Henning Jessen  Kutuplarda askeri siyasi ve hukuki güncel durum değerlendirmesi yaptı.

Kutuplara giden ilk Türk kadını olan İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doc. Dr. Burcu Özsoy – Çiçek,   Kutuplarda hayat ve gelecek perspektifi konulu ilgi çekici konuşmasını yaptı.

Amerika Birleşik Devletler, New York ve New Jersay Barosu Üyesi –  Member of Newyork and New Jersey Bar Association Atorney at Law Cristen Mancuso tarafından yapılan             Amerika Birleşik Devletlerinin Antartika Politikası ve Güncel Çalışmaları konulu konuşmasıyla devam eden toplantı da İngilizce –Türkçe ardıl tercümeyi Dış İlişkiler Merkeziüyesi Stj. Av. Elif Ceyda Can tarafından yapıldı.

Siyasal Bilimci ve Kutup Çalışmaları Uzmanı Akdeniz Üniversitesi   İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkileri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Gümrükçü Türkiye’nin Kutuplarda yaptıkları ve yapacakları konulu konuşmasıyla devam etti.

Karadeniz Bölge E. Komutanı ve Deniz Harp Okulu E. Komutanı Em. Tuğamiral Türker Ertük tarafından yapılan somut, bilimsel, teknik ve pratik çözümler konulu konuşması katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Onur Sabri Durak tarafından yapılan Kutupların hukuki durumu konulu İngilizce – Türkçe konuşmayla toplantı sona erdi.

Toplantının hazırlık çalışmalarına yapan İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi Üyeleri Av. Beste Dönmez, Av. Alev Höşgörmez, Av. Uğur Erdoğmuş, Av. Stj. Av. Neslihan Açıkgöz, Ahmet Menteş, Doğan Baran Mengüç, Deniz Baran, Mehmet Korkmaz, Ezgi Gönenç Aykol, Büşra Öztürk, Av. Demet Yürük Yeniocak da katıldılar.

Em.Tuğamiral Türker Ertürk

10.05.2015

Hélas, les dirigeants d’aujourd’hui sont comme ceux du temps de Socrate, ils manquent de tolérance, d’ouverture d’esprit mais heureusement ni les lois ni les juges ne sont pas de cette époque là.

C’est pour ces raisons que je crois en votre tribunal et en sa justice, je vous demande d’examiner mon cas, en prenant en compte les décisions rendues par la cours européenne des droits de l’homme et par les tribunaux turcs sur ce sujet, soyez assuré que mes critiques sont faites en ma qualité de journaliste et d’homme  politique et qu’elles ne consistent en aucun cas un acte de diffamation mais une liberté d’expression, aussi,  je vous demande mon acquittement.

Avec tout mon respect

Türker Ertürk