İSTANBULAVUKATLARBİRLİĞİ (İ.A.B.)

• İstanbul Avukatlar Birliği (İ.A.B.),avukatlık mesleğinin geleceği, ortak aklı ve analitik zihnidir.
  • Gücünü avukatların katılımından,  birliğinden ve dinamizminden alır.
  • İstanbul Avukatlar Birliği (İ.A.B.) ayrımcı değil, birleştiricidir.
  • Avukatların haklarının savunmak için çalışır
  • İstanbul Avukatlar Birliği, (İ.A.B.) hukukun üstünlüğünü, insan haklarını, her alanda katılımcı – egemen demokrasiyi, dil, din, ırk, mezhep ya da siyasi görüş farkı gözetmeksizin savunur.
  • İstanbul Avukatlar Birliği (İ.A.B.) Uluslararası Sözleşmelerle güvence altına alınmış olan İnsanlığa Karşı Suçlar, Jenosit ve Savaş Suçlarının  cezasız kalmaması için Uluslararası Geçici Ceza Mahkemeleri, Uluslararası Daimi Ceza Mahkemesi -ICC, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi -AHİM-  de dahil olmak üzere her alanda suç işleyenlerin cezalandırılması için mücadele eder.
  • İstanbul Avukatlar Birliği (İ.A.B.) kanunların statik hayatın ise dinamik olduğunu bilir.
  • İstanbul Avukatlar Birliği (İ.A.B.)Kanunlar ile hayat arasındaki boşluğun diyalektik yorumla doldurulduğu zaman adil bir kanaatin oluşacağını, bu kanaatin vicdanları rahatlatacağını düşünür.
  • İstanbul Avukatlar Birliği (İ.A.B.)Hukuka aykırılıklara karşı mücadele eder.
  • Avukatlık mesleği ile ilgili Etik Kurulu kurulmasının gerekli olduğunu düşünür.
  • Avukatların mesleki örgütleri olan Baro faaliyetlerin şeffaf olması için çalışır.
  • İstanbul Avukatlar Birliği,(İ.A.B.) Baro Kütüphanesi, Baro Bahçe, Baro Kültür Merkezilerin  24 saat tüm meslektaşlarımıza  açık olması için çalış,
  • İstanbul Avukatlar Birliği(İ.A.B.), Baro Yönetim Kurulu toplantıları isteyen herkesin katıldığı ve söz hakkı olduğu Baro Meclisi önünde yapılmasını hedefler.
  • İstanbul Avukatlar Birliği,(İ.A.B.)İstanbul Barosu’nda dijital dönüşüm gerçekleştirip, teknik altyapısı güncelleştirilecektir.
  • İstanbul Avukatlar Birliği, TBMM – Mecliste yasa hazırlık çalışmalarını, kanunlaşma ve diğer mevzuat süreçlerine aktif olarak katılacaktır.
  • İstanbul Avukatlar Birliği,(İ.A.B.) İstanbul Barosu yönetim kurulunu üç ayda bir interaktif olarak meslektaşlarla faaliyetlerini paylaşacaktır. Bu paylaşımlarda her şey açık ve net olarak (kararlar, tutanaklar, satın almalar, kiralamalar, harcamalar, ihaleler ve ihale usulleri de dahil) meslektaşlarla paylaşılacaktır.
  • İstanbul Avukatlar Birliği, avukatların sorun yaşadıkları icra daireleri ve diğer adliye içindeki çalışma alanlarında avukatların yanında olacaktır.
  • İstanbul Avukatlar Birliği (İ.A.B.) siyasi düşünceleri nedeniyle tutuklu olan avukatların ziyaret ve ihtiyaçlarının karşılanması için bir komisyon kuracak ve İstanbul Barosu’na bağlı tutuklu avukatların yanında olacaktır.
  • İstanbul Avukatlar Birliği, (İ.A.B.)adliye nöbeti komisyonları kuracaktır.
  • İstanbul Avukatlar Birliği (İ.A.B.)Dünya Avukatlar Birliği başta olmak üzere uluslararası ve yerli tüm barolar ile işbirliği içinde olacaktır.
  • İstanbul Avukatlar Birliği (İ.A.B.)34 yaş altı avukatların Avrupa ve Dünya’nın değişik ülkelerinde değişim programlarına katılmasını sağlayacaktır.
  • İstanbul Avukatlar Birliği (İ.A.B.) baro binalarında avukatlar için sosyal ve kültür alanları oluşturacaktır.
  • İstanbul Avukatlar Birliği (İ.A.B.) bankalar ile anlaşmalar yaparak düşük faizli ve kolay ödemeli, esnek kredi alınma imkanı sağlayacaktır.
  • İstanbul Avukatlar Birliği(İ.A.B.) Staj Eğitim Merkezini yeniden yapılandıracaktır.
  • İstanbul Avukatlar Birliği(İ.A.B.) CMK ücretlerinin yarısının peşin ödenmesi için çalışacaktır.
  • İstanbul Avukatlar Birliği (İ.A.B.) Adalet Bakanlığı ve her yargı çevresindeki Başsavcılıklar ile görüşerek otopark, asansör ve diğer avukatların mesleki faaliyet ve savunmalarını kolaylaştıracak  hususlar ile avukatların savunma faaliyetlerini engelleyen  avukatların aranması, avukatların kontrol edilmesi şeklindeki hukuka aykırı işlemlerin  kaldırılması ve avukatların savunma makamı olarak yargının diğer süjeleri olan Hakim ve Savcılar ile aynı koşullarda olmasını hedefler.
  • İstanbul Avukatlar Birliği,(İ.A.B.) Ceza İnfaz Kurumlarında ve Kolluktaki avukat görüşme odalarının hukuka uygun olması için çalışmaktadır.
  • İstanbul Avukatlar Birliği,(İ.A.B.) engelli avukatların çalışma koşullarını düzenleyecektir.
  • İstanbul Avukatlar Birliği,(İ.A.B.)Dünya’da ve Türkiye’de Evrensel Hukuk ve İnsan Haklarının korunması için mücadele eder.
  • İstanbul Avukatlar Birliği,(İ.A.B.) avukatların mesleki, sosyal, ekonomik haklarını korumak için mücadele eder.
  • İstanbul Avukatlar Birliği(İ.A.B.), Baroya yeni kayıt olmuş avukatlardan 2 yıla kadar Baro aidat ödemesi almayacaktır.
  • İstanbul Avukatlar Birliği,(İ.A.B.) stajyerlerin stajlarının son 6 ayında staj yaptıkları hukuk büroları tarafından sigortalanmalarının zorunlu olması için çalışmalar yürütmektedir. .
  • İstanbul Avukatlar Birliği (İ.A.B.) genç avukatların ücretlerini avukatlık mesleğinin onur ve haysiyetine uygun olacak seviyeye yükseltilmesi için mücadele eder..nİstanbul Avukatlar Birliği, avukatlardan emek ve çalışmaları için düzenlemiş oldukları  serbest meslek makbuzu karşılığı tahsil edilen KDV oranının azaltılması için çalışmalar yürütür..

İstanbul Avukatlar Birliği